Elfogták a Flórián téri túszejtő bankrablót

Vágólapra másolva!
Elfogták azt a férfit, aki tavaly januárban kirabolt egy Flórián téri bankot, túszt is ejtett, majd elmenekült. A rendőrség szerint társával együtt összesen négy bakrablás írható a számlájukra.
Vágólapra másolva!

Elfogta a rendőrség azt a budapesti férfit, aki a gyanú szerint tavaly januárban kirabolta az Erste Bank Flórián téri fiókját,ahol túszt is ejtett, majd a többmilliós zsákmánnyal elmenekült - jelentette be csütörtökön Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány.

A rendőrség szerint a gyanúsított, a 34 éves M. Tamás Zsolt és 36 éves társa négy pénzintézet ellen követett el rablásokat, a Flórián téri mellett XI. kerületi, valamint XV. kerületi pénzintézetek ellen.

A bűncselekményekkel összesen 20 millió forintot zsákmányoltak, aminek nem sikerült nyomára bukkanniuk a rendőröknek. Egyelőre nem találják a rablásokhoz használt fegyvert, ugyanakkor a két gyanúsított ellen szól több személyi és tárgyi bizonyíték is.

A fegyveres támadó egy kedd délután tért be a Flórián téri bankfiókban, ahol dulakodott a biztonsági őrrel - lövés is dördült -, majd amikor a rendőrök megzavarták, túszt ejtett, akit menekülés közben elengedett, és a közeli panelházak egyik lépcsőházába futott be. A rendőrök lezárták a környéket, átkutatták a panelházat, de akkor nem bukkantak a rabló nyomára (a részletekről korábbi cikkünkben olvashat).

A Flórián téri rabló vezette azt a toplistát, amelyet tavaly nyáron tette közzé a BRFK az el nem fogott bankrablókról. A Rablás TOP11 második-harmadik helyen egy-egy Váci úti pénzintézet kirablója szerepel, de vannak rajta budai, ferencvárosi, zuglói bankok fosztogatói is.