Két fővárosi rendőrkapitányságon is tartottak házkutatást

Vágólapra másolva!
Két kerületi rendőrkapitányságon is házkutatást tartott az ügyészség, az egyik helyen sikkasztás, míg a másik kapitányságon hivatali visszaélés gyanúja miatt. Ugyanennek a két kerületnek a rendőrkapitányát mentették fel a héten, de továbbra sem árulják el, van-e összefüggés az ügyészségi nyomozás és a rendőri vezetők menesztése között.
Vágólapra másolva!

Házkutatást tartott csütörtökön a Budapesti Nyomozó Ügyészség sikkasztás gyanúja miatt a II. kerületi rendőrkapitányságon, miután szerdán a VIII. kerületi rendőrkapitányságon is házkutatást tartottak, itt hivatali visszaélés gyanúja miatt - erősítette meg Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány egy csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta: két kerületi rendőrkapitányság épületében is házkutatást tartott az ügyészség. A házkutatások részleteiről, illetve okáról Tóth arra hivatkozva nem beszélt, hogy a házkutatásokat az ügyészség folytatta le. A rendőrfőkapitány azt sem árulta el, mely kapitányságokról van szó.

Skoda Gabriella csütörtökön azt közölte: a nyomozás mindkét ügyben ismeretlen tettes ellen zajlik, egyik ügyben sem hallgattak ki senkit gyanúsítottként. A nyomozások érdekeire figyelemmel egyik ügyben sem adhatnak további tájékoztatást.

Szerdán jelentették be, hogy Budapest rendőrfőkapitányának javaslatára az országos rendőrfőkapitány szerdai hatállyal, indoklás nélkül visszavonta két kerületi rendőrkapitány vezetői megbízását. A rendőrségi közlemény szerint Hangyási Sándor II. kerületi, és Práger Ferenc VIII. kerületi rendőrkapitány kérte nyugállományba helyezését.

Arra sem az ügyészség, sem a rendőrség tájékoztatása nem tért ki, hogy a szerdán visszavont vezetői megbízások és a házkutatások összefüggnek-e. Kérdésre válaszolva Tóth Gábor csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: indokolás nélkül vonták vissza a két kapitány megbízását, így nem kell megindokolnia, miért javasolta azt.