Hazamehetnek a gázmérgezést szenvedett gyerekek

Vágólapra másolva!
Pénteken hazamehetnek a kórházból azok a gyerekek, akik csütörtökön klórgáz-mérgezést szenvedtek egy óbudai iskola uszodájában. A kórház főigazgatója szerint már valamennyien jól vannak.
Vágólapra másolva!

Jól vannak azok a gyerekek, akik csütörtökön szenvedtek klórgáz-mérgezést egy óbudai iskolához tartozó uszodában - mondta az [origo]-nak Harmat György, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója. 24 gyereket szállítottak be a mentők, egy szintén az uszodában tartózkodó gyereket pedig még este az édesapja vitt be, mert köhögött, és jobbnak látták, ha orvosi felügyelet alatt lesz. Pénteken azonban mind a 25-en hazamehetnek - mondta a főigazgató. Azok a szülők, akik ezt kérték, az éjszakát is a kórházban, gyerekük mellett tölthették.

A főváros III. kerületében található Szent-Györgyi Albert Általános Iskola nemrég átadott uszodájában sósavat fejtettek át egy olyan edénybe, amelyben klór volt. A két anyag keveredéséből fejlődött a veszélyes klórgáz, az uszodában akkor több mint ötven gyerek volt. Végül 24 gyereket és 8 felnőttet szállítottak kórházba, az iskolát pedig kiürítették.

Óbuda-Békásmegyer polgármestere, Bús Balázs közleményben tudatta: az előzetes tűzoltói szakvélemény szerint egyértelműen személyi mulasztás történt, ezért az intézmény fenntartójaként utasították az iskola vezetését, hogy indítson fegyelmi eljárást.