Az egyik elbocsátott rendőrkapitánynál is volt házkutatás

Vágólapra másolva!
Nemcsak a II. kerületi rendőrkapitányságot, hanem a héten elbocsátott II. kerületi rendőrkapitány, Hangyási Sándor lakását is átkutatták a nyomozók- tudta meg az [origo]. A házkutatás okáról és eredményéről a nyomozó ügyészség semmit nem árul el.
Vágólapra másolva!

Házkutatást tartottak a menesztett II. kerületi rendőrkapitány, Hangyási Sándor lakásában is - erősítette meg Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője pénteken az [origo] információját.

Szerdán jelentették be, hogy Budapest rendőrfőkapitányának javaslatára az országos rendőrfőkapitány indoklás nélkül visszavonta két kerületi rendőrkapitány - köztük Hangyási Sándor - vezetői megbízását. Csütörtökön a Budapesti Nyomozó Ügyészség a II. kerületi rendőrkapitányságon házkutatást tartott sikkasztás gyanúja miatt. Azt sem az ügyészség, sem a rendőrség nem árulta el, hogy a szerdán visszavont vezetői megbízások és a házkutatások összefüggnek-e.

A II. kerületi rendőrkapitány mellett Práger Ferenc VIII. kerületi rendőrkapitányt is elbocsátották. Ebben a kerületben szintén tartottak házkutatást, itt hivatali visszaélés gyanúja miatt. Az ügyészség korábban azt közölte, hogy a nyomozás mindkét ügyben ismeretlen tettes ellen zajlik, egyik ügyben sem hallgattak ki senkit gyanúsítottként.