Előzetesben egy nyíregyházi taxis késes támadója

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezték azt az ukrán állampolgárságú magyar férfit, aki késsel akart kirabolni egy taxist múlt pénteken Nyíregyházán. A sofőr könnyebb sérüléseket szenvedett, a nyomozási bíró szerint a 23 éves férfi előre eltervezte a rablást.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság hétfőn azt az ukrán állampolgárt, aki megtámadott egy taxist Nyíregyházán - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elnökhelyettese, sajtószóvivője. A magyar nemzetiségű, ukrán állampolgárságú férfi késsel akart kirabolni egy taxist múlt pénteken, és könnyebb sérülést okozott a sofőrnek - mondta Nyakó Zsuzsanna.

A bírónő szerint a Nyíregyházi Városi Bíróság a gyanúsításban szereplő bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, törvényi fenyegetettségére, valamint arra tekintettel rendelte el P. Levente előzetes letartóztatását, hogy az elkövető nem magyar állampolgár, ezért joggal lehet tartani attól, hogy megszökik, elrejtőzik.

A nyomozási bíró szerint a 23 éves férfi előre eltervezte egy taxis kirablását, magához vett egy konyhakést, és a fuvar után rá is támadt a kocsi vezetőjére. A késsel szúró mozdulatot tett a sofőr irányába, miközben másik kezével az ülésre szorította és pénzt, valamint a jármű kulcsait követelte tőle.

A taxisofőr védekezett, így a mellkasa és a nyaka irányába tett újabb szúrások nem érték el, a dulakodás közben csak a kezén szenvedett 8 napon belüli sérülést. Végül a járművezetőnek sikerült kiugrania a kocsiból, a támadó követte, de a járókelők segítségével sikerült lefogni az ukrán férfit, akit ezután a rendőrök a helyszínre érve megbilincseltek.