Nem jutott mozdonyhoz a telefonon ajánlkozó álmasiniszta

Vágólapra másolva!
Szeretett volna, de a MÁV szerint nem vezett mozdonyt az a férfi, akit csütörtökön este fogtak el MÁV dolgozói a rendőrség segítségével. A férfi telefonon jelentkezett be a Keleti pályaudvaron, hogy mivel úgyis arra van dolga, elvinne egy mozdonyt a szomszédos vasútállomásra.
Vágólapra másolva!

A MÁV hétfőn kiadott közleménye szerint nem vezetett mozdonyt az a magát mozdonyvezetőnek kiadó férfi, akit még csütörtön a késő esti órákban fogtak el a rendőrök. A Blikk hétfői számában megjelent cikk szerint a férfi több hónapja rendszeresen jogosítvány nélkül vezetett vonatokat, kedvence a Székesfehérvár-Budapest útvonal volt.

Elképzelhetetlen, hogy ilyen megtörténjen, ez a hír kacsa - állította az [origo]-nak hétfőn délelőtt több mozdonyvezető telefonon. Hosszú az út addig, mire valaki mozdonyra ülhet, a vezetőket már gyakornok korukban megismerik a kollégák, idegeneket nem engednek a vonatok közelébe - jelentette ki egyikük telefonon.

A MÁV hétfőn délutáni közleménye szerint annyi igaz a történetből, hogy egy férfi többször jelentkezett már a MÁV különböző szolgálati helyein, és az ott leadott járművek kulcsaihoz szeretett volna hozzájutni. 2010. január 21-én, a késő esti órákban a Budapest-Keleti pályaudvar mozdonyfelvigyázó helyiségében telefonon érdeklődött egy fiatalember, hogy nincs-e olyan mozdony, amit a szomszédos vasútállomásra kell vinni, mert úgyis arra van dolga, így el tudná vinni a vonatot. Mivel a jelentkezés teljesen életszerűtlen volt, a MÁV-osnak gyanússá vált a férfi, ezért a szolgálati helyre csalták azzal, hogy felajánlották neki a lehetőséget.

A telefonhívás után nem sokkal meg is jelent a 25 év körüli, jól szituált fiatalember mozdonyvezető formaruhában, aki a MÁV-osok kérésére egy szolgálati okmányt sem tudott felmutatni. A MÁV munkatársai ezután értesítették a rendőrséget, a férfit a MÁV közleménye szerint "a VIII. kerületi Rendőrkapitányság rendőrei vették át a szükséges hatósági vizsgálatok lefolytatása céljából".

A MÁV közleménye szerint az elfogott férfi vasúti járművet nem vezethetett. Az [origo] megkereste a rendőrkapitányságot is, ahol későbbre ígértek tájékoztatást.