Megfenyegette egy fuvaros a közlekedési hatóság embereit

Vágólapra másolva!
Egy teherautó tulajdonosa szidalmazta, zaklatta és megpróbálta leszorítani a Nemzeti Közlekedési Hatóság ellenőreit a 6-os főúton - közölte a rendőrség. A férfi tulajdonában álló teherautót megbírságolta a hatóság, mert túlsúlyosan közlekedett.
Vágólapra másolva!

Leszorította az útról a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) ellenőreit, majd egyiküket életveszélyesen megfenyegette egy bátaszéki férfi, akinek teherautója szabálytalanul közlekedett - közölte a szekszárdi rendőrkapitányság pénteken. Az NKH munkatársai Szekszárdon ellenőrizték az aszfaltot szállító tehergépkocsit, amely a megengedett 30 tonna helyett 44 tonna súllyal közlekedett - írta közleményében a keddi esetről Réti László, a kapitányság bűnügyi osztályvezetője.

A jegyzőkönyv felvétele közben a helyszínre érkezett a teherautó bátaszéki tulajdonosa, és szidalmazni, fenyegetni kezdte a közlekedési hatóság ellenőreit. A bűnügyi osztályvezető szerint az ellenőrzés után a tulajdonos kocsijával követte az NKH autóját, amelyet a 6-os út tolnai szakaszán megelőzött, majd vészfékezésre kényszerített. A bátaszéki férfi ezután megfordult, és szemből érkezve leszorította az úttestről a hatóság gépkocsiját, amelynek vezetője a padkára hajtva kerülte el a balesetet.

A férfi ezután a hatóság egyik munkatársát telefonon többször zaklatta és életveszélyesen megfenyegette. A teherautó tulajdonosát még aznap őrizetbe vették. Az NKH csütörtöki feljelentése nyomán hivatalos személy elleni erőszak, zaklatás és közúti veszélyeztetés gyanújával indított eljárást vele szemben a rendőrség - közölte Réti László.