Nincs fennakadás a budapesti tömegközledésben

Vágólapra másolva!
Éjszaka nem havazott Budapesten, így a Fővárosi Közterület-fenntartó vasárnap elkezdte a mellékutcákban is a hó eltakarítását, de délután az újabb havazás miatt vissza kellett térni a főutakra. A budapesti tömegközlekedésben nincs fennakadás, várhatóan Ferihegyet sem kell újra lezárni. A fővárosi elővárosi vonatok újra járnak, de kisebb késések lehetnek.
Vágólapra másolva!

A vasárnap délelőtt újrakezdődött havazás miatt valamennyi téli munkagépét a fő- és közösségi útvonalakra irányította vissza a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. - közölte a vállalat vasárnap délután.

A délelőtti műszakban 90 szóró és ekéző munkagéppel, valamint 974 hómunkással takarították a havat Budapest úthálózatán, közjárdáin, közlépcsőin. Reggel fél nyolc körül szórványosan, majd délelőtt fél tíz körül a főváros teljes területén újra intenzív havazás kezdődött. A társaság mérései szerint eddig 4 centiméter friss hó, összesen 28 centiméter hó esett.

Az FKF Zrt. arra kéri a magánház tulajdonosokat, a társasházak üzemeltetőit, hogy - ahol még nem tették - az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg a hótól, és síkosságmentesítsék a gyalogosbalesetek elkerüléséért. Kérik azt is, hogy a havat ne a már letakarított úttestre tolják. A cég jelezte, hogy hómunkásokat keres vasárnap délutánra.

Nincs fennakadás a havazás miatt a fővárosi tömegközlekedésben, a buszok is menetrend szerint közlekednek - közölte a BKV fődiszpécsere vasárnap kora délután. A fődiszpécser szerint azért sincs fennakadás, mert az utakat megfelelően megtisztították, továbbá vasárnap lévén nincs sok autós az utakon, és a tömegközlekedési járművek is a hétvégi menetrend szerint, vagyis ritkábban közlekednek.

Vasárnap délelőtt óta ismét járnak a fővárosi elővárosi vonatok, a szombaton lehullott nagy mennyiségű hó ugyanis már nem okoz fennakadásokat ezeken a vonalakon. A menetrendszerinti közlekedés - az időjárástól függően - fokozatosan állhat helyre, azonban 5-10 perces késésekre még így is számítani lehet - közölte a MÁVINFORM sajtóügyeletese. Mivel az elővárosi vonatok elindultak, a zónázó vonatok már nem fognak megállni minden elővárosi állomáson, csak ott, ahol a menetrendjük szerint is meg kell.

Várhatóan nem kell vasárnap is lezárni a Ferihegyi repülőteret a havazás miatt, a reptéren egyelőre nem okoz gondot az időjárás - mondta el Szilágyi Károly, a Budapest Airport szóvivője. A szombati reptérzár után a menetend már helyreállt, nincsenek késések. A meteorológiai előrejelzések szerint még 3-5 centiméter hó hullhat a reptér közelében, ez várhatóan nem fog fennakadásokat okozni.

Szombaton szinte egész napra lezárták a repteret a nagy havazás miatt. Délelőtt kilenc órától egészen délután fél hatig nem indított és nem fogadott gépeket a budapesti reptér - így számos járatot töröltek, sok pedig csak jelentős késéssel tudott felszállni.

A fővárosban szombatra 20-30 centiméteres hó hullott, a közlekedés egész nap akadozott. A szombati helyzetről szóló cikkünket itt találja.