Hagyó Miklós miatt ülésezik az MSZP

Vágólapra másolva!
Az MSZP fővárosi vezetői rendkívüli ülést tartanak Hagyó Miklós miatt hétfőn reggel, az MTI szerint felkérik a párt fővárosi választási listájának elején szereplő politikust, hogy mondjon le a képviselő-jelöltségéről. Az atv.hu szerint a hétvégén a BKV egykori vezérigazgatója, a BKV-ügyben gyanúsított Antal Attila terhelő vallomást tett Hagyóra, aki korábban a BKV-ért is felelős főpolgármester-helyettes volt.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött az MSZP budapesti elnökségének hétfő reggeli rendkívüli ülése, amelyen Hagyó Miklósról, a párt fővárosi listáján harmadik helyen szereplő korűbbi főpolgármester-helyettesről lesz szó. Az MTI információi szerint várhatóan felkérik Hagyót, hogy mondjon le egyéni képviselő-jelöltségéről és a fővárosi listás helyéről - írja a távirati iroda meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

Burány Sándor budapesti szocialista elnök az MTI szerint azután döntött a testület összehívásáról, hogy vasárnap egyeztetett Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyettessel. Hagyót nem hívták meg az ülésre. A politikus hétfőn reggel visszahívást ígért az [origo]-nak. Azt mondta, még nem kapott hírt az elnökségi ülésről.

Hagyóról azért tárgyal az MSZP fővárosi vezetése, mert a hétvégén Antal Attila és Balogh Zsolt, a BKV két korábbi vezérigazgatója is terhelő vallomást tett rá az ATV szerint. Az atv.hu név nélküli, rendőrséghez közel álló forrásokra hivatkozva szombaton este azt írta, a BKV-s tanácsadói szerződések és végkielégítések miatt indult nyomozás ki fog terjedni a fővárosi vezetők felelősségére is. Hagyó főpolgármester-helyettesként többek között a BKV felügyeletét látta el. Mivel azonban a mentelmi joggal rendelkező képviselők ügyében csak az ügyészég járhat el, így a nyomozást - az ATV szerint - hétfőtől az ügyészség veszi át.

"Jelenleg a BRFK folytatja a nyomozást az ügyben" - jelentette ki hétfő reggel Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az [origo]-nak arra a kérdésre, várható-e, hogy a közeljövőben az ügyészség venné át az ügyet. Antal védőügyvédje, Gyalog Balázs hétfő reggel az [origo]-nak azt mondta: abban állapodtak meg ügyfelével, hogy egyelőre sem ő, sem a védelem nem tesz semmilyen nyilatkozatot, így Antal vallomásának tartalmáról sem árulhat el semmit.

Hagyó jelenleg az MSZP képviselőjelöltje a XII. kerületben (Budapest 18. választókörzetében) és harmadik helyen van a párt fővárosi listáján, ami biztos befutó helynek számít. Hagyó több hete kerüli a nyilvánosságot. Legutóbb az MSZP budapesti képviselőit bemutató rendezvényen vett részt. Ott azt nyilatkozta, hogy a BKV-s ügyek nem rontanak a választási esélyein és nincs takargatnivalója.

Akit igaztalanul vádolnak, megvédjük, akiről pedig kiderül, hogy hibát vétett, nem védjük meg, és ez általánosságban igaz - mondta Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje vasárnap újságíróknak Budapesten, a párt Nyugdíjas szolidaritás című rendezvénye előtt.

Hagyó Miklós és a BKV-ügy esetleges összefügéesiről itt olvashat bővebben.