Tizenéves rablókat fogtak el Budapesten

Vágólapra másolva!
Több fiatal rablót fogtak el a rendőrök a fővárosban a hétvégén. Zuglóban és a Blaha Lujza téren is egy-egy páros késsel fenyegetett járókelőket, a XI. kerületben három fiatalkorú rabolt ki egy fiút, egy 19 éves rabló pedig egy idős nőt rabolt ki a VIII. kerületben.
Vágólapra másolva!

A hétvégén három kölönböző rablás és egy rablási kísérlet miatt is tizenéveseket fogtak el a rendőrök Budapesten. Egy idős nőt, egy járókelőt és egy fiatal fiút raboltak ki.

A BRFK ügyeletese, Sass Oszkár szerint a Thököly út és a Hungária körút sarkán egy 19 éves és egy 15 éves fiút vettek őrizetbe, mert késsel megfenyegettek egy járókelőt, elvették a mobiltelefonját és a készpénzét. A Blaha Lujza téren egy másik rablópáros fenyegetőzött késsel, őket is elfogták.

A XI. kerületben egy fiatalkorú fiút három másik fiatal körbevett, megfenyegették, majd elvették a mobiltelefonját és 150 forintját. A rendőrök a közeli gyermekotthonban elfogták a támadókat.

Egy 19 éves férfi a hétvégén a VIII. kerületi Szigony utcában bántalmazott egy 68 éves nőt, majd elvette a táskáját. Az áldozat pontos személyleírást adott, és a térfigyelő kamerák is segítették az azonosítást. A támadó lakásában korábbi bűncselekményekből származó pénztárcát, táskát, illetve iratokat találtak a nyomozók.