Elbukta a rendőrség a Toroczkai elleni pert

Vágólapra másolva!
A megismételt eljárásban is elbukta a rendőrség a Toroczkai László, a 2006-os zavargások egyik ismert alakja elleni kártérítési perét. A rendőrség tízmillió forintot követelt az MTV-székház 2006 szeptemberi ostroma során keletkezett káráért, de a bíróság szerint ezért Toroczkai nem felelős.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Bíróság (FB) elutasította a megismételt eljárásban is a BRFK Toroczkai László ellen indított kártérítési perét, amelyben tízmillió forintot követelt a 2006-os zavargások során ismertté vált férfitól, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnökétől. A BRFK az MTV székházának ostroma idején keletkezett rendőrségi károk megtérítését szerette volna elérni.

Az FB - a korábbi, 2007 decemberében hozott döntését megismételve - kimondta: a keresetnek nincs jogalapja, mert Toroczkai nem volt a székházostrom szervezője, ezért a felelősségét nem lehet megállapítani.

A bíróság szerint nem minősül szervezésnek az a tény, hogy az összecsapás előtt Toroczkai a Kossuth téren a mikrofonba mondta, hogy a tüntetők menjenek át a Szabadság térre, hogy követeléseiket beolvastassák. Az ítéletben ugyanakkor az is szerepel, hogy a döntés nem jeleni azt, hogy nem történt károkozás, de azért az elkövetők tartoznak felelősséggel.