Hetedszerre módosítják a Rác fürdő átadásának időpontját

Vágólapra másolva!
További fél évet csúszhatnak a Rác fürdő 2003-ban megkezdett felújítási munkálatai - olvasható a Magyar Hírlap szerdai számában. A projekt céldátumát korábban hatszor módosították, a jelenlegi helyzet szerint májusra nyithat meg a fürdő és az ötcsillagos szálloda.
Vágólapra másolva!

Még fél évet csúszhat a Rác fürdő átadása, miután a létesítmény 2009 végére se készült el, a főváros azonban nem érvényesíti kötbérigényét - ismerteti a szerdai Magyar Hírlap. A napilap cikke szerint a 2003-ban indított projekt szerződését eddig hatszor módosították a beruházó kérésére. Legutóbb tavaly tavasszal, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy nem tudják tartani a június végi átadást. A 2009. év vége lett a céldátum, de nem fejezték be az építkezést.

Több hónapot csúszik az ötcsillagos szálloda és fürdő átadása, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. reményei szerint májusban nyithat. A december 28-i átadás-átvételen számos minőségi hibát találtak a Rác fürdőt fejlesztő Rác Nosztalgia Kft. képviselői, a kivitelezőnek február 28-ig adtak határidőt kijavításukra. Ezenkívül hátravannak még a belsőépítészeti, lakberendezési munkák is.

A városháza revizorai rámutattak: nem volt szerencsés úgy módosítani a szerződést, hogy abban az esetben eltekintenek a kötbértől, ha december 31-ig megkezdődik az átadás-átvételi eljárás. Ennek megfelelően ugyanis legfeljebb márciustól érvényesíthető a napi százezer forintos kötbér - ismerteti a Magyar Hírlap.