Litván barátjának is kedvezett Hunvald

Vágólapra másolva!
Az ügyészség szerint Hunvald György VII. kerületi polgármester litván állampolgárságú barátját úgy alkalmazta éveken keresztül az önkormányzat, hogy a férfi érdemi munkát nem végzett. Hunvald ezzel 12,7 millió forint vagyoni kárt okozott az önkormányzatnak.
Vágólapra másolva!

Újabb ügyben gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség Hunvald Györgyöt, a VII. kerületi MSZP-s polgármestert - olvasható az ügyészség csütörtöki közleményében.

A gyanú szerint Hunvald 2007 elején abban állapodott meg a litván állampolgárságú, de Magyarországon élő barátjával, hogy a VII. kerületi önkormányzat munkaszerződéssel fogja alkalmazni. A litván állampolgár 2007 májusától a polgármesteri kabinet tagjaként 400 ezer forintot kapott.

Hunvald barátja az ügyészség szerint érdemi munkát nem végzett. Ennek ellenére 2007 májusától 2009 januárjáig bruttó 9,7 millió forintot fizettek ki neki. Hunvald ezzel összesen 12,7 millió forint vagyoni hátrányt okozott az önkormányzatnak.

Hunvald tavaly február 12-e óta van előzetes letartóztatásban. A polgármestert önkormányzati ingatlanok értékesítése, bérbeadása során elkövetett hivatali vesztegetéssel, hűtlen kezeléssel, magánokirat-hamisítással, hivatali visszaéléssel és többrendbeli csalással gyanúsítják. A gyanú szerint ismerősöknek, rokonoknak utalt ki kedvezményesen lakásokat, illetve több kerületi ingatlant törvénytelenül becsültek fel, mielőtt külföldi befektetőknek értékesítették volna.