Tagadja Hagyó apja a birtokeladást

Vágólapra másolva!
Hagyó Miklós szocialista politikus apja állítja, családja nem árulja a jászberényi birtokukat. A Független Hírügynökségnek azt mondta a BKV-botrány miatt a kampányból kiszálló Hagyó édesapja, hogy két jászberényi helyi képviselő félreértette őt, amikor hízók eladásáról beszélt, ezért írt a Blikk szerdán a birtok eladásáról.
Vágólapra másolva!

Tagadja idősebb Hagyó Miklós, hogy a család eladná jászberényi földjeit. Szerdán írt arról a Blikk, hogy Hagyó Miklós árulja Jászberény határában lévő birtokát, információik szerint eladó a lovardának is otthont adó ingatlan, illetve az ott lévő jószágok.

A helyi önkormányzati képviselőként is dolgozó idősebb Hagyó Miklós a Független Hírügynökségnek azt mondta: nem igaz, hogy árulná a család a földeket. Két képviselőtársa félreértette őt, amikor karácsony előtt megkérdezte tőlük, nem tudnak-e vevőt néhány eladó hízóra.

Baranyi László és Szádvári Gábor ugyanis a Blikknek azt állították, hogy a kiárusításhoz a Hagyó-család segítséget kért tőlük és más képviselőktől. A Blikk azt írta, hogy tudomása szerint jártak tehetős érdeklődők Hagyóéknál. Mint hozzátették, a lovardának is otthont adó birtok az utóbbi években terebélyesedett és épült ki.

Hagyó Miklós kedden jelentette be, hogy a fővárosi MSZP kérésére visszalép a XII. kerületi egyéni képviselőjelöltségtől, lemondott a budapesti listán elfoglalt harmadik helyéről és közgyűlési mandátumáról is.

Hagyó 2006 őszétől tavaly november közepéig Budapest főpolgármester-helyetteseként felügyelte a fővárosi cégeket, köztük a BKV-t is, ahol botránysorozat robbant ki a hatalmas összegű végkielégítések és vitatott tanácsadói szerződések miatt. Az ügyben a rendőrség is nyomozást indított, és szombaton az ATV - meg nem nevezett, rendőrséghez közel álló forrásokra hivatkozva - azt közölte, a BKV két korábbi vezérigazgatója is terhelő vallomást tett Hagyóra. (Erről bővebben itt olvashat.)