Gázpalack robbant egy szolnoki ház melléképületében

Vágólapra másolva!
Kiürítették a környéket a rendőrök és a tűzoltók, miután Szolnokon kigyulladt egy lakatosműhely és egy lakóház is. A tűzoltók több veszélyes gázpalackot kihoztak, egyet mesterlövész lőtt ki. Azonban így is felrobbant egy palack, de senki sem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Mesterlövész lőtt ki pénteken egy felforrósodott acetilénpalackot Szolnokon, miután azt a tűzoltók kihozták egy családi ház kigyulladt melléképületéből. A környéken lakóknak rövid időre el kellett hagyniuk otthonukat - közölte a Szolnoki Tűzoltóság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Szolnokon, a Botond úton egy családi ház melléképületében robbant fel péntek délelőtt egy gázpalack, az épület kigyulladt - közölte a rendőrség. A Botond úti családi házhoz közvetlenül hozzáépített lakatosműhely gyulladt ki a délelőtti órákban - mondta Erdélyi Tibor, a tűzoltók szóvivője. A szolnoki tűzoltókat 10.24-kor riasztották, öt perc múlva tizenhét fővel és öt kocsival érkeztek a helyszínre.

Ekkor a körülbelül 50 négyzetméteres lakatosműhely már teljes terjedelmében égett, ráadásul a tűz átterjedt a családi ház tetőszerkezetére is. A lángokat hat vízsugárral egy óra alatt sikerült megfékezni. A műhelyben még a tűzoltók kiérkezése előtt felrobbant két darab 11,5 kilogrammos propánbután gázpalack.

Oltás közben a még lángoló épületből a tűzoltóknak sikerült kihozniuk további két, hegesztéshez használt oxigénpalackot, valamint egy acetilén és egy másik palackot is. Az acetilén palack a nagy hőterhelés miatt annyira felforrósodott, hogy a tűzoltók kérésére a rendőrség mesterlövészeinek kellett azt kilőnie, így csökkentve a robbanással fenyegető túlnyomást a tartályban.

A tűz keletkezési okát egyelőre még szakértők vizsgálják, ám az elsődleges adatok alapján a műhelyben a balesetet megelőzően hegesztési munkálatokat végeztek - mondta el Erdélyi Tibor.

A tűzben nem sérült meg senki, a keletkezett kár értékékének megállapítása még folyik - tette hozzá a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Veres Éva elmondta: a Botond utcát az akció közben lezárta a rendőrség. Rövid időre az égő épület közelében, 250 méteren belül lakó családoknak is el kellett hagyniuk otthonaikat. Ám miután a veszélyhelyzetet a szakemberek elhárították, visszatérhettek otthonukba.