Tíz ittas diáklány került kórházba egy kollégiumból Mátészalkán

Vágólapra másolva!
Rosszul lett tíz mátészalkai diáklány a kollégiumukkal szemben lévő italkimérőben vásárolt bortól. A 14-18 év közötti fiatalokat kórházba szállították, akiket orvosi ellátás után hazaengedtek az intézményből.
Vágólapra másolva!

Tíz diáklányt szállítottak kórházba a mentők pénteken egy mátészalkai kollégiumból. A 14-18 év közötti lányok néhány liter bort ittak, később ettől lettek rosszul. A diákokat ellátták a kórházban, már mindannyian jól vannak - tudta meg a Független Hírügynökség. Néhány nappal ezelőtt ugyancsak egy itteni kollégiumból vittek kórházba egy 17 éves fiút, aki füves cigarettától lett rosszul. Akkor, kábítószerrel való visszaélés miatt hat fiatalember ellen indult nyomozás.

A spicces diáklányokat péntek délben szállították a mátészalkai kórházba. A mentők három kocsival, összesen tíz ittas fiatalt vittek be. Közülük nyolc lányt a sürgősségi osztályra, kettőt pedig - életkoruk miatt - a gyermekosztályra vittek.

Mindannyian 14 és 18 év körüli fiatal lányok. Összességében egy pár liter bort fogyasztottak el. Mindezt napközben, tehát iskolaidőben - mondta szombaton a Független Hírügynökségnek Dr. Pápai György, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Szervezetének orvosigazgatója.

Úgy tudjuk, hogy a részeg, dülöngélő tinédzserek viselkedése a védőnőnek lett gyanús. A lányok arca kipirult, zavaros volt a beszédük és bizonytalan a járásuk. Ezután hívta ki a védőnő a mentőket. Azt, hogy a fiatalok hogyan jutottak a szeszesitalhoz, és hogyan ihatták azt meg iskolaidőben, egyelőre senki sem vizsgálja. Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője érdeklődésünkre közölte: ebben az ügyben nem érkezett hozzájuk bejelentés.

A kórház szombaton nem adott tájékoztatást a tinédzserek állapotáról. A hírügynökség szerint a diáklányok jól vannak, és néhány órás megfigyelés után hazaengedték őket a kórházból.