Vágólapra másolva!
A hangácsi tömegverekedés egyik letartóztatott gyanúsítottja is részt vehetett a múlt héten megölt két hangácsi férfi temetésén szombaton. A felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsított asszonyt vezetőszáron vitték a rendőrök a temetésre, hogy végső búcsút vehessen meggyilkolt férjétől és testvérétől.
Vágólapra másolva!

Eltemették szombaton azt a két férfit, akik a hangácsi tömegverekedésben haltak meg a múlt hét végén. A temetésen részt vehetett az az asszony is, aki a verekedés miatt jelenleg előzetes letartóztatásban van: a nő az egyik áldozatnak testvére, a másiknak pedig a felesége volt.

Az asszony ellen jelenleg felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt folyik eljárás, ezért vezetőszáron hozták a rendőrök a temetésre. A faluban fokozott rendőri jelenlétet rendeltek el erre az időre, de atrocitás nem történt.

A rendőrségi vizsgálat szerint január 30-ára virradó éjszaka két társaság szólalkozott össze a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hangácson. Karókat, botokat ragadtak és egymásnak estek, a verekedésben egy 39 és egy 31 éves férfi meghalt. A bíróság öt gyanúsítottat emberölés, egy nőt pedig felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt helyezett előzetes letartóztatásba.

Az [origo]-nak korábban egy helyi lakos azt mondta, hogy az esetnek volt előzménye, az áldozatok ugyanis terrorban tartották a falut. A helyiek és az áldozatok rokonai szerint a verekedés leszámolás volt, az áldozatokat éjjel hívták ki házaikból, majd az utcán agyonverték őket. (Az esetről korábbi cikkünkben, itt olvashat részletesen).