Félméteres hóban rohantak a rendőrök a rabló után

Vágólapra másolva!
Közel negyven centis hóban 1,5 - 2 kilométeren keresztül üldöztek a rendőrök egy rablás miatt körözött férfit a XVII. kerületben. A 32 éves férfit végül sikerült elfogni.
Vágólapra másolva!

Több száz méteres üldözés után fogtak el a rendőrök egy körözött férfit szombaton a fővárosi XVII. kerületben - olvasható a rendőrség honlapján.

A rendőrök szombat délután egy Csordakút utcai címre indultak, mert azt az információt kapták, hogy ott tartózkodik egy körözött férfi. A helyszínen a járőrök észrevették a keresett férfit, aki autójával megpróbált elmenekülni. A menekülő férfi többek között felhajtott a járdára is, a több autós csak a kormányt félrerántva tudta elkerülni az ütközést.

A járőrök később szem elől tévesztették a menekülő autóst, majd közeli Várvíz utcában azonban megtalálták a hóbuckába csúszott üres autót. A menekülő férfi átfutott a Várvíz utcán, átugrott a Rákos patakon és a közeli akácos erdőbe szaladt.

A rendőrök rohantak utána, és 1,5 - 2 kilométeren keresztül üldözték a közel negyven centis hóban, végül utolérték és elfogták a szökevényt. A férfinál a rendőrök egy 13 centiméteres kést is találtak.

Az őrizetbe vett 31 éves férfi ellen két érvényes elfogatóparancs volt érvényben. A Fővárosi Bíróság rablás, a Dorogi Rendőrkapitányság pedig magánlaksértés gyanúja miatt körözte.