Fegyelmi indult a kocsiból kiugrott rabot kísérő rendőrök ellen

Vágólapra másolva!
Fegyelmi eljárás indult az ellen a két rendőr ellen, akik mellől megszökött a múlt héten egy fogvatartott Budapesten, miközben egy piros lámpánál várakoztak az autóban. A most lezárult parancsnoki vizsgálat szerint a rab kirántotta a vezetőszíjat a mellette ülő rendőr kezéből, aki könnyebben meg is sérült.
Vágólapra másolva!

Keddre befejeződött a Pest megyei rendőrségen a parancsnoki vizsgálat, amely egy múlt heti rabszökés miatt indult - mondta az [origo]-nak kedden Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A fegyveres rablással gyanúsított férfi múlt csütörtök este kiugrott a rendőrkocsiból piros lámpánál a budapesti Lehel térnél, miközben a Teve utcából az egyik budapesti büntetés-végrehajtási intézetbe szállíották. A 24 éves férfi bilincs volt, de azt a helyszíntől nem messze a rendőrök megtalálták.

A parancsnoki vizsgálat megállapította, hogy a szökevényen nem csak bilincs volt, hanem vezetőszíj is, amelyet a hátsó ülésen mellette ülő rendőr tartott a kezében. A rab úgy szökött meg, hogy kirántotta a szíjat a rendőr kezéből, aki nyolc napon belül gyógyuló fejsérülést szenvedett eközben - ismertette a vizsgálat megállapításait a Pest megyei szóvivő. Az még nem derült ki, hogyan sikerült a rabnak néhány lépésre a kocsitól megszabadulnia a bilincstől, erre a fegyelmi eljárás adhat majd választ.

A fogvatartottat összesen két rendőr kísérte: az, aki mellette ült, illetve az, aki az autót vezette. Mindkettejük felelősségét, esetleges mulasztását vizsgálják a fegyelmi eljárás során - mondta Beluzsárné. A lezárult parancsnoki vizsgálat során olyan körülmény nem merült fel, amely katonai bűncselekményre - kötelezettségszegésre szolgálatban - utalt volna. A rendőrségi szóvivő szerint körülbelül egy hónap múlva fejeződik majd be a fegyelmi eljárás.

A fogvatartottat még a múlt péntek hajnalban elfogták a rendőrök egy péceli családi házban. Erről bővebben korábbi cikkünkben, itt olvashat.