Orosz kézbe kerülhet az Aranybika

Vágólapra másolva!
Egy orosz befektetőé lehet a debreceni Aranybika szálló, ha jövő hétfőig kifizeti az első, 800 millió forintos részletet - írta a Hajdú-bihari Napló. A lap szerint a befektető képviselője a 4 milliárd forintos vételárról szóló információkat nem erősítette meg.
Vágólapra másolva!

Az Urálon túli Cseljabinszkból érkező orosz befektetőé lehet a debreceni Aranybika szálló, ha jövő hétfőig kifizeti az első, 800 millió forintos részletet - írja kedden a Hajdú-bihari Napló.

A lap szerint a 4 milliárd forintos vételárról szóló információkat ugyan nem, de azt, hogy az Aranybika mellett a debreceni Kálvin téri Best Westernt is megvásárolná az orosz befektető, megerősítette az őt képviselő hazai cég, a Glenroy Technologies Zrt. jogi képviselője. A befektető kérésére nevét egyelőre nem árulta el, annyit azonban elmondott, hogy az orosz férfi több szálloda mellett egy sörgyár tulajdonosa is.

A vételár teljes megfizetéséig a keszthelyi székhelyű Matos Invest Zrt. venné át a szállodák üzemeltetését, hogy a jövő hétfőn esedékes első részlet ügyvédi letétbe helyezése után érvénybe lépő 90 napos moratórium ideje alatt se romoljon állaguk, és működőképesek legyenek - olvasható a Hajdú-bihari Naplóban. Az orosz befektető a Aranybikát továbbra is szállodaként üzemeltetné - írja a lap.