Vizsgálat indult egy kecskeméti iskolában a gyerekek bezárása miatt

Vágólapra másolva!
Ügyészségi nyomozás és önkormányzati vizsgálat indult egy fogyatékosokat és állami gondozottakat foglalkoztató kecskeméti speciális intézményben. A panaszok szerint a nevelők a kezelhetetlen gyerekeket rövidebb időszakokra egy belülről nyithatatlan szobába zárják be.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság szerint ügyészségi nyomozás és önkormányzati vizsgálat indult egy kecskeméti speciális intézményben. Bejelentések szerint a rossz magaviseletű gyerekeket úgy rendszabályozzák a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által fenntartott, fogyatékosokat és állami gondozottakat foglalkoztató Juhar utcai speciális intézményben, hogy hosszabb-rövidebb időszakokra egy belülről nem nyitható szobába zárják őket.

A lap azt írja: nevelési célzattal zártak be hosszabb-rövidebb időre nehezen kezelhető gyerekeket a szobába, és volt olyan gyerek, aki a dolgát is az üres szobában volt kénytelen elvégezni, egy kislány pedig az egész karácsonyt a helyiségben töltötte. A Népszabadsági szerint az elmúlt napokban érkezett az a feljelentés a kecskeméti ügyészségre, amely szerint az intézményben megalázó módon bánnak a nehezen kezelhető gyerekekkel.

A rendszabályozásra szolgáló szoba tényét több, névtelenséget kérő dolgozó megerősítette a lapnak. Mint írták, a speciális büntetést elszenvedő gyerekek nagyrészt állami gondozottak, nincs olyan hozzátartozójuk, akivel napi kapcsolatban állnának.

Az intézmény igazgatója nem nyilatkozott a Népszabadságnak, a lap szerint az intézményt fenntartó Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatnál az iskolát illető szülői panaszok és a korábban ott dolgozó szakemberek elbocsátása miatt rendeltek el belső vizsgálatot.