Eloltották a tűzoltók a lángoló budapesti ágyneműraktárat

Vágólapra másolva!
Eloltották a tűzoltók azt az 5000 négyzetméteres budapesti ágyneműraktárat, amely teljes terjedelmében leégett csütörtök este. Az épület teteje beomlott, a lángok pedig egy szomszédos irodaházat is fenyegettek egy darabig A tűzoltók a legmagasabb fokozatban vonultak ki, az oltás utómunkái péntekig is eltarthatnak.
Vágólapra másolva!

Megfékezték a lángokat a tűzoltók annál a budapesti raktárépületnél, amely csütörtök este égett le a XV. kerületben. Az 5000 négyzetméteres csarnok teteje beomlott, a tűzoltóknak azonban sikerült megakadályozniük, hogy a lángok a szomszédos irodára is átterjedjenek.

Bár a tüzet eloltották, kisebb fellángolások még vannak, és várhatóan még pénteken is lesz dolguk a tűzoltóknak - mondta Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője. Molnár szerint hármas fokozatúra mérsékelték a riasztást, és addig maradnak a helyszínen, amíg az utolsó parazsat is el nem oltják.

A Szántóföld utcában található raktár korábban teljes terjedelmében égett - közölte a szóvivő csütörtök este az [origo]-val. Molnár Péter szerint a tűzoltók a legmagasabb, ötös kiemelt fokozatú készültséggel érkeztek a helyszínre: este fél 9-kor már 30-35 jármű és több mint 100 tűzoltó volt a helyszínen.

Molnár szerint a raktárépület teteje teljes terjedelmében beomlott, és a falak is megroggyantak, ezért az épület omlásveszélyessé vált. A tűzoltók14 vízsugárral és 3 vízágyúval oltották a tüzet, de az épületbe sokáig nem mentek be, mert "nem kockáztatják a tűzoltók életét" - mondta. Molnár az [origo]-nak megerősítette, hogy a Billerbeck Budapest Kft. telephelye gyulladt ki.

A raktárban a szóvivő szerint ágyneműk, paplanok, párnák és azok töltőanyagai égtek nagy mennyiségben, emellett kis mennyiségben oldószerek is lángra kaptak. A raktár képviselői már kiérkeztek a helyszínre, tőlük a tűzoltók megkapták a szükséges tájékoztatást.

A tűzoltóság szóvivője szerint a lángok egy ideig veszélyeztették a raktárral egybeépített kétszintes irodaépületet is, de végül sikerült megakadályozni a tűz átterjedését. Személyi sérülés nem történt, az első becslések szerint azonban milliárdos kár keletkezett a leégett raktárában.