Rossz szigetelés okozhatta a zalakarosi szállodatüzet

Vágólapra másolva!
A szigetelés hibája okozhatta januárban a zalakarosi szállodatüzet a tűzoltók és a kirendelt szakértők szerint. Erre teljesen egyértelmű bizonyítékot ugyan nem találtak, de valószínűsítik, hogy a vezetékek rossz szigetelése miatti felmelegedés következtében gyulladt ki a szálloda tetőszerkezete.
Vágólapra másolva!

A tetőtérben lévő elektromos vezetékek szigetelésének korai elöregedése, és ennek hatására öngerjesztő melegedési folyamat okozhatta a tüzet január elején a zalakarosi Hotel Karos Spa épületében - közölte pénteken a nagykanizsai tűzoltóparancsnok, Egri Gyula.

A szakértői véleményeket és a tűzoltóság vizsgálatának eredményét összevetve ugyanakkor csak valószínűsíteni lehet a csaknem 150 millió forintos becsült kárt okozó tűz okát, mert egyértelmű bizonyítékot nem találtak. Úgy gondolják, hogy a villamos vezeték szigetelésének hibája miatt a melegedés hatására a párazáró fólia meggyulladt, ez vezetett a tetőtérben kiterjedt tűzhöz. A tűzoltóparancsnok hozzátette: személyi felelősséget megállapítani nem tudtak, mert a körülményeket nem lehetett tisztázni, a lángok pedig olyan pusztítást végeztek, hogy nem maradtak bizonyítékok.

A Hotel Karos Spa apartmanrészben a tűz idején nem tartózkodtak vendégek, a legfelső szinten lévő szolgálati lakásokban lévőknek pedig sikerült kimenekülniük. A helyszínre nagykanizsai, keszthelyi, marcali és zalaegerszegi tűzoltók vonultak ki nagy erőkkel, órákon át küzdöttek a több száz négyzetméterre kiterjedő lángokkal.