Vágólapra másolva!
A legtöbb, korábban a hófúvás miatt járhatatlanná vált utat már felszabadították, de továbbra is télies útviszonyokra kell számítani. Elzárt település nincs az országban.
Vágólapra másolva!

Hétfő reggel már csak néhány járhatatlan út volt a Dunántúl északi és középső részén. A közútkezelő honlapján kora délután közölt információk szerint még nyolc alsóbbrendű út van teljesen lezárva és további öt nehezen járható. Ezek a négy vagy öt számjegyű utak Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében találhatók. A közútkezelő munkatársai a hóakadályok megszüntetését továbbra is folyamatosan, több száz munkagéppel végzik, mert helyenként még 2-4 méteres hófalakat kell eltakarítaniuk.
Elzárt települések vasárnap délután óta nincsenek.

A Magyar Közút továbbra is azt ajánlja, hogy a Dunántúlon, elsősorban a mellékutakon csak az induljon útnak, akinek van téli vezetési rutinja, és járműve alkalmas a téli viszonyok közötti közlekedésre. A téli gumi használata elengedhetetlen. A teherjárművekkel is csak megfelelő állapotban lévő gumikkal szabad útnak indulni, illetve szállítmányt indítani.

Hétvégén a havazás miatt a Dunántúlon több kisebb út vált járhatatlanná. Polgárdinál szombaton egy motorvonat és a mentésére küldött mozdony is elakadt hóakadályok miatt, ezeket vasárnap kora délutánra tudták kiszabadítani. Fejér megyében két elzárt település volt, Bodmér és Vértesboglár, az ezekhez vezető utakat is felszabadították vasárnap.