Nyomoznak a gellénházai választás miatt

Vágólapra másolva!
Nyomozás indult a gellénházai időközi polgármester-választás ügyében a választás rendje elleni bűncselekmény gyanújával. A Zala megyei rendőrség nem közölt részleteket, az MTI szerint az egyik nem megválasztott polgármesterjelölt tett feljelentést.
Vágólapra másolva!

A választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt folytat nyomozást a Zala megyei rendőrség a február 7-én megtartott gellénházai időközi polgármester-választással kapcsolatban. A nyomozás egy feljelentés alapján indult - derül ki a megyei rendőrség mindössze egymondatos közleményéből. További részleteket a rendőrség nem akart közölni.

Az MTI meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt írja, a feljelentést az egyik polgármesterjelölt tette, mert Gellénháza utcáin rágalmazó szövegű plakátokat ragasztottak ki róla.

Szemes Róbert, a Gellénházán illetékes körjegyző az ügyről csak annyit mondott, tud a nyomozásról, de a feljelentés tartalmát nem ismeri. Hozzátette, a helyi választási irodához és választási bizottsághoz semmiféle kifogás vagy jogorvoslati kérelem nem érkezett. Az eredmény azóta jogerőssé vált, így azt nem befolyásolja a nyomozás a körjegyző szerint.

Gellénházán február 7-én népszavazáson döntöttek arról, hogy biomassza-erőmű épülhet a településen, de a referendummal együtt új polgármestert is választott a település mintegy 1400 szavazópolgára. Négy független jelölt közül Farkas Imréné kapta a legtöbb voksot; a jogosultak több mint 50 százaléka vett részt a voksoláson, amelyen 281-en adták szavazatukat az új polgármesterre. A jelöltek közül Kiss Csaba 245, Pósza Istvánné 136, Váradi István pedig 108 voksot kapott.

A faluban ebben a ciklusban harmadszor választottak polgármestert, ugyanis a 2006-as választási fordulóban megválasztott vezető, majd az őt követő utódja is indoklás nélkül lemondott.

Farkas Imréné a megválasztása után azt mondta a Zalai Hírlapnak, hogy a kampány igencsak megártott az önkormányzat működésének. A faluban nyílt titok, hogy éles ellentétek feszülnek a kilenctagú képviselő-testületen belül - tette hozzá, de az ellentétek okát nem részletezte.