A MeH fizeti Gyurcsány védőit az őszödi beszédes perben

Vágólapra másolva!
Összesen 8 millió forintot költött Gyurcsány Ferenc lemondásáig a Miniszterelnöki Hivatal arra az ügyvédre, aki az őszödi beszéd miatt indított perben védte a volt kormányfőt. Az ügyvéd óránként 45 ezer forintot kapott Gyurcsány védelméért - írja a Magyar Nemzet: azt viszont senki nem tudja, hogy ki védi Gyurcsányt, mióta nem miniszterelnök.
Vágólapra másolva!

45 ezer forintos órabért, az elmúlt három évben összesen mintegy 8 millió forintot fizetett ki a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) annak az ügyvédi irodának, amelyik Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnököt védte az őszödi beszéd miatt ellene indított perben - írja a keddi Magyar Nemzet. A lapnak a MeH is megerősítette, hogy összesen 8 046 000 forint közpénzt költöttek Gyurcsány védelmére tavaly júliusig: a miniszterelnök lemondása után azonban az ügyvédek sem maradtak a volt kormányfő mellett.

Gyurcsányt még 2006-ban perelte be Kalmár László és száz magánszemély, mert szerintük a korábbi kormányfő nem megfelelően tájékoztatta a közvéleményt a választások előtt a gazdaság és a költségvetés helyzetéről. A felperesek szerint Gyurcsány a hazugságokkal és adatok eltitkolásával okozott kárt, a hazugságokra pedig bizonyíték az őszödi beszéd, amelyben Gyurcsány elismeri:: "hazudtunk reggel, éjjel meg este".

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az ügyben eddig négy tárgyalási napit tartottak. A MeH megbízásából Gyurcsányt védő Kovács Kázmér Ügyvédi Iroda vezetője a lapnak azt mondta, hogy 2009 nyara óta megszűnt a megbízatása, és nem is tudja, hogy jelenleg ki védi a perben a korábbi miniszterelnököt. A MeH szintén közölte: nincs információjuk arról, hogy jelenleg "milyen módon gondoskodik jogi képviseletéről" Gyurcsány Ferenc. A per márciusban folytatódik a Fővárosi Ítélőtáblán.