Elsírta magát az eladót fojtogató rabló

Vágólapra másolva!
Redőnyzsinórral fojtogatott és bántalmazott egy bolti eladónőt egy férfi Kaposváron - közölte a rendőrség. A férfi a bántalmazás után megkapta az üzlet bevételét, de a könyörgő eladó miatt elsírta magát, így a nő ki tudott menekülni az utcára.
Vágólapra másolva!

Látszólag minden ok nélkül támadt rá egy üzlet alkalmazottjára Kaposváron egy vásárló, aki a nőt redőnyzsinórral fojtogatta - közölte a rendőrség szerdán. A megtámadott asszonynak sikerült kijutnia az utcára, ahol a járókelőktől kért segítséget - számolt be a kedden délután történtekről a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Bíró Gábor közleménye szerint a Kaposvár környékén, Bárdudvarnokon lakó 41 éves férfit a rendőrség a helyszínen őrizetbe vette, ellene súlyos testi sértés kísérlete és kényszerítés miatt indult eljárás. A zavartan viselkedő férfi nem magyarázta meg, miért támadt rá a nyílászárókat forgalmazó cég alkalmazottjára - írta a szóvivő.

A Kaposvári Rendőrkapitányság a megyei kapitányság közleményét azzal egészítette ki, hogy a férfi a támadást megelőzően több alkalommal is bement a boltba, mondván, ajtót akar vásárolni. Délután ismét visszatért, és amikor a 31 éves eladó hátat fordított neki, egy redőnyzsinórral fojtogatni kezdte, majd a rendőrség kihívásával fenyegetőző nő fejét többször a falba verte, sőt, elővett egy kést is, amit azonban nem használt.

Mikor a nő megígérte, hogy nem értesíti a rendőrséget és átadja a bevételt, a férfi elengedte. Több százezer forintot átvett az eladótól, ám amikor az asszony azt kérte tőle, hogy ne vigyen el minden pénzt, mert nem tud ételt adni a gyerekeinek, akiknek a fényképét is megmutatta, a férfi sírva fakadt. A nőnek ekkor sikerült kimenekülnie az utcára. A rendőrséget egy járókelő értesítette.