A gyalogosok sem mehetnek át a Margit hídon péntek éjszaka

Vágólapra másolva!
Péntek éjszakára a gyalogosok elől is lezárják a Margit hidat a járdáknál végzett munkák miatt - közölte a Margit híd Sajtóiroda. Szombaton és vasárnap a pesti felső rakpart lesz lezárva a munkálatok miatt, az alsó rakparton viszont zavartalan lesz a forgalom.
Vágólapra másolva!

A hídon február 19-én este 8 órától másnap hajnali 5 óráig nem lehet majd átsétálni, a tömegközlekedési eszközök azonban ebben az időben is a szokásos menetrend szerint járnak.

A gyalogos forgalom korlátozására a budai pilléreknél folyó cölöpözési munkák előkészítése miatt van szükség - áll a sajtóiroda közleményében. Az éjszakai munka során ideiglenesen elbontják a budai hídfőnél lévő járdakorlátot és a betonkonzolt, hogy helyet csináljanak a hídfeljárók szélesítését végző cölöpözőgépnek.

Az éjszakai gyalogos forgalom korlátozása után szombat reggel 6 órától a pesti felső rakpartot zárják le a munkák miatt. A rakpart hétfő reggel 5 órakor nyit újra, az alsó rakpart azonban a lezárás idején is az autósok rendelkezésére áll majd.

A rakpart lezárására azért van szükség, mert a hétvégén végzik el a rakparti űrszelvény magasítását. Ez azt jelenti, hogy megnövelik az úttest és a híd alja közti távolságot, és így a jövőben a tehergépkocsik nem szorulnak majd be a híd alá.