Vizsgálat indul a városháza új iktatórendszere miatt

Vágólapra másolva!
A Főpolgármesteri Hivatalban két éve 80 millió forintért megvásárolt elektronikus iktató- és dokumentumkezelő rendszer miatt vizsgálat indul - írja a Népszabadság. A rendszer lassú és folyamatosan lefagy, annak ellenére, hogy már 300 milliót költöttek a fejlesztésére.
Vágólapra másolva!

Vizsgálatot indított a főjegyző a Főpolgármesteri Hivatalban két éve bevezetett elektronikus iktató- és dokumentumkezelő rendszer miatt - írja a Népszabadság csütörtöki száma. A naponta mintegy 800 városházi hivatalnok által használt rendszer lassú és folyton lefagy, a két éve bevezetett rendszer még mindig nem tud olyan funkciókat, amelyek a 2007-es pályázati kiírásban feltételként szerepeltek.

Az EDOK nevű rendszert a Axis Consulting 2000 Kft. Fejlesztette ki 80 millió forintért. Wetrán Zsolt fővárosi KDNP-s képviselő szerint már 300 millió forintot költött a főváros a rendszer hibáinak javítására, fejlesztésére. A Népszabadság szerint a városháza informatikai ügyosztályán készült belső feljegyzés szerint összesen ötmillió forintot kellett volna az EDOK-ra költeni.