Meghosszabbították a romagyilkosság gyanúsítottjainak letartóztatását

Vágólapra másolva!
Újabb három hónappal meghosszabbították a romagyilkosságok elkövetésével gyanúsított négy férfi tavaly augusztus óta tartó előzetes letartóztatását - írja a Magyar Nemzet. Az elsőrendű gyanúsított ügyvédje szerint a legutóbbi kihallgatáson autópályamatricákat és képeket tártak védence elé bizonyítékként.
Vágólapra másolva!

A Budakörnyéki Bíróság három hónappal meghosszabbította a romagyilkosságokkal gyanúsított négy férfi előzetes letartóztatását. A bizonyítékok és az eljárás meghiúsítása, szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyével indokolta a kényszerintézkedés fenntartását a bíróság - idézte a Magyar Nemzet az elsőrendű gyanúsított, K. Árpád ügyvédjét, Ruzsbaczky Nórát.

Az ügyvéd elmondta, hogy a legutóbbi kihallgatáson autópályamatricákat és adathordozókon talált képeket tártak védence elé bizonyítékként. Néhány esetben a gyilkosságok idejével hasonló időpontban ült autóba K. Árpád, és előfordult, hogy Budapestre is felutazott - közölte az ügyvéd.

A Magyar Nemzet szerint a gyanúsítottak továbbra is tagadják a gyilkosságok elkövetését, bár K. Árpád korábban elismerte, járt a gyilkosságsorozat galgagyörki, piricsei és tarnabodi helyszínén.

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozattal négy, 28 és 42 év közötti Hajdú-Bihar megyei férfit gyanúsítanak, őket a kommandósok augusztus 21-ére virradóra fogták el egy debreceni szórakozóhelyen. A Nemzeti Nyomozó Iroda 120 fős külön egysége összesen kilenc súlyos bűncselekmény ügyében folytat eljárást, amelyeket romák sérelmére követtek el.

2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, valamint tavaly, február 23-án Tatárszentgyörgyön, április 22-én Tiszalökön, augusztus 3-án Kislétán támadtak romákra. A kislétai és a tiszalöki bűncselekményben egy-egy ember halt meg, Nagycsécsen ketten, Tatárszentgyörgyön szintén ketten vesztették életüket.