Kezdődik Jozef Rohác büntetőpere

Vágólapra másolva!
Kedden kezdődik az Aranykéz utcai robbantással kapcsolatba hozott szlovák férfi, Jozef Rohác büntetőpere. A gyilkossági kísérlettel vádolt férfit 2008 őszén fogták el Prágában. 
Vágólapra másolva!

Kedd délelőtt kezdődik Jozef Rohác büntetőpere a Fővárosi Bíróságon. Az ügyészség előre kitervelt emberölés kísérletével és robbanóanyaggal vagy robbanószerrel való visszaéléssel vádolja a szlovák férfit. A vád szerint Rohác 1997 júniusában egy távirányítású robbanószerkezettel akarta megölni Seres Zoltán vállalkozót. Autójára mágnessel erősítették fel a bombát, ám az végül leesett onnan, és meghiúsult a merénylet.

2008 októberében Prágában igazoltatták Rohácot a rendőrök, ittas vezetés miatt eljárást indítottak ellene, ekkor derült ki, hogy a magyar rendőrök 12 évvel ezelőtt körözést adtak ki ellene. 2009 februárjában a legszigorúbb biztonsági intézkedések közepette szállították Magyarországra. Jozef Rohác nevét összefüggésbe hozták az 1998-as, a négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantással is, de csak a Seres Zoltán elleni emberölési kísérlettel gyanúsították meg.

A férfit Szlovákiában Michal Kovác volt szlovák államfő fiának elrablásával hozzák kapcsolatba.