Delegációk miatt lehet torlódás Ferihegy felé

Vágólapra másolva!
Távozó külföldi delegációk miatt lehet torlódásra számítani Budapesten. Elsősorban a Ferihegy felé vezető útvonalakon lehet dugó, miközben a Belvárosban több lezárt útvonalat újra megnyitottak.
Vágólapra másolva!

A Budapestről elutazó külföldi delegációk miatt kisebb dugókra kell számítani a belvárosban csütörtök délután, illetve a Ferihegyi repülőtér felé vezető útvonalon - közölte a Fővinform. A delegációk úton vannak a belváros és Ferihegy között, a repülőteret emiatt időnként huzamosabb időre lezárják. A belvárosban viszont a pesti alsó rakpartot a tervezett éjfél helyett már most is időközönként megnyitják a forgalom előtt.

Megszűnt a korlátozás a Kossuth téren is, így a trolik, illetve a 2-es villamos és a 15-ös busz is a szokott útvonalon közlekedik, és az autósok is használhatják a teret. A megszűnő korlátozások miatt kisebb lehet a dugó a belvárosban.

Budapesten jelenleg a szokásos délutáni csúcsforgalom tapasztalható, a Budaörsi úton a városból kifelé vezető sávokban, a Bocskai úton, illetve az Erzsébet és Szabadság hídon van erősebb forgalom. A fővárosban több nemzetközi csúcstalálkozót tartottak szerdától, volt energiaügyi csúcstalálkozó 11 ország részvételével, üléseztek a visegrádi országok vezetői, illetve csütörtökön a Duna menti országok tartottak csúcstalálkozót. A delegációk miatt utakat zártak le, többfelé alakult ki torlódás.