Hamis 200 eurósok miatt tett vádemelési javaslatot az NNI

Vágólapra másolva!
Hamis eurót terjeszthettek Magyarországon azok a magyar és külföldi állampolgárok, akiknek az ügyében vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség csütörtökön. A gyanúsítottaknál korábban közel száz darab hamis 200 eurós bankjegyet találtak: a tíz gyanúsítottból hat van előzetes letartóztatásban.
Vágólapra másolva!

Euróhamisítás miatt tett vádemelési javaslatot tíz ember ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - közölte a rendőrség csütörtökön. A gyanú szerint az érintettek hamis 200 eurós bankjegyeket terjesztettek: a gyanúsítottak közt több külföldi állampolgár is van, közülük hatot már korábban előzetes letartóztatásba helyeztek.

A rendőrség közleménye szerint tavaly április 27-én találtak 97 darab hamis 200 eurós bankjegyet az egyik gyanúsítottnál, akit két társával Budapesten, a Nyugati pályaudvar mellett igazoltattak. Három héttel később, május 19-én a rendőrök egy szír és két bolgár állampolgárt is elfogtak, akik a gyanú szerint részt vettek a hamis bankjegyek terjesztésében. A két bolgár ellen az NNI már 2007-ben is nyomozott hasonló bűncselekmények elkövetése miatt.

A nyomozás során összesen tíz főre duzzadt a gyanúsítottak köre: a tavaly májusban és áprilisban elfogott emberek azóta is előzetes letartóztatásban vannak. Az NNI a nyomozást lezárta és csütörtökön vádemelési javaslattal megküldte az iratokat az ügyészségnek - közölték.