Korrupcióval gyanúsítanak állítólag egy Szabolcs megyei bírót

Vágólapra másolva!
Felfüggesztették állásából és korrupcióval gyanúsítják a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság egyik bíróját - írja a Kelet-Magyarország helyi ügyvédekre hivatkozva. A megyei bíróság nem cáfolta, de nem is erősítette meg a hírt, az ügyészség pedig államtitokra hivatkozva nem mond semmit.
Vágólapra másolva!

Korrupcióval gyanúsítják és felfüggesztették állásából a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság egyik bíróját - közölte pénteki számában a Kelet-Magyarország.

A lap azt írja: a gazdasági kollégium tagjaként dolgozó nő évek óta felszámolási ügyekkel foglalkozik. Több, neve elhallgatását kérő ügyvéd is azt mondta: a bíró személyével kapcsolatban vesztegetés gyanúja merült fel.

A napilap úgy tudja, az ügyben nyomozás indult és kezdeményezték a bíró mentelmi jogának felfüggesztését. Nyakó Zsuzsanna, a megyei bíróság elnökhelyettese nem cáfolta, de nem is erősítette meg a felfüggesztésről szóló hírt.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője pénteken az MTI kérdésére mindössze annyit mondott: "az ezzel kapcsolatos bármilyen közlés államtitoksértést valósíthat meg, így a főügyészségnek semmilyen információt nem áll módjában szolgáltatni".