Visszavonták a narancssárga riasztásokat

Vágólapra másolva!
Viharos széllökések miatt narancsszínű riasztás volt érvényben szombaton délelőtt Közép-Magyarországon, Közép-Dunántúlon és a Dél-Alföldön. A riasztást 11 óra után visszavonták. A szél délutánra veszít erejéből, a kellemetlen időjárás azonban napokig megmarad.
Vágólapra másolva!

A viharos széllökések miatt narancsszínű riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország három régiójára szombat reggel. Az OMSZ a riasztást 11 óra után visszavonta, mert a széllökések nem érték el a 90 kilométeres sebességet. A viharos, 60-70-es sebességű szél azonban megmaradt. Közép-Magyarországon, Közép-Dunántúlon és Dél-Alföldön várhatóak erősebb széllökések, melyeknek erőssége helyenként elérheti az óránkénti 90 kilométert.

Szombaton a viharos széllökések a Mosonmagyaróvár-Szeged vonal széles sávjában érezhetők, beleértve a Dunántúl nagy részét, Pest megyét és az Alföld délnyugati, nyugati felét. A szél délutánra jelentősen veszít erejéből, és az esti órákra a lökések nagysága az óránkénti 60 kilométer alá csökken.

A kellemetlen viharos idő megmarad a következő napokban is. Vasárnap elsősorban Nyugat-Dunántúlon várható 60-70 kilométer per órás erejű szél, majd változó intenzitással a következő három napban végig erős, északias széllökésekre lehet számítani.