Nem találtak magyarázatot az észak-magyarországi hang- és fényjelenségekre

Különös hang- és fényjelenségeket tapasztaltak vasárnap éjszaka Észak-Magyarország különböző területein, valamint Szlovákiában. A katasztrófavédelem egyelőre nem talált magyarázatot a történtekre.

Kohánka István a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató helyettese a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy Kassától Záhonyig több településen is tapasztalták az ismétlődő fény- és hangjelenségeket, de főleg Ózd, Kazincbarcika, Miskolc és Putnok térségéből érkezett sok bejelentés a történtekről a megyei rendőr-főkapitányságra.

Az ügyet a katasztrófavédelem szakemberei vizsgálják. Kohánka István azt mondta, hogy a bejelentések alapján először meteorhullásra gondoltak, de ehhez túlzottan nagy területen észlelték a jelenséget az emberek, ráadásul semmi nyomát sem találták az ilyenkor szokásos becsapódásnak. Mindezek mellett a fény fehér volt, míg a meteorok vörös fényben izzanak. A kutatást a szlovák határig kiterjesztették, de semmit sem találtak.

A szomszédos ország katasztrófavédelmi szakemberei sem tudtak olyan történésről beszámolni, ami megmagyarázta volna a történteket. Az igazgatóhelyettes szerint lehetett olyan különleges meteorológiai jelenség is, mint a sarki fény, ám azt nem kíséri zaj. A harmadik lehetőség az UFO-jelenség lehet, mivel az ütemesen ismétlődő fény- és hangjelenséget nem lehet megmagyarázni - közölte Kohánka István. A katasztrófavédelem továbbra is várja szemtanúk információit a rejtélyes üggyel kapcsolatban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK