Meghosszabbították a csepeli gyanúsított előzetesét

Vágólapra másolva!
További két hónapig előzetes letartóztatásban marad Deme Gábor, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy tavaly január elején bűnsegédként részt vett a csepeli kettős gyilkosság elkövetésében - közölte kedden a hvg.hu hírportál.
Vágólapra másolva!

Ruttner György, Deme Gábor ügyvédje a hvg.hu-nak elmondta, hogy május 9-ig hosszabbították meg ügyfele előzetes letartóztatását. "Többek között azzal az indokkal, hogy még tanúkat kell kihallgatni, illetve a szakértői vélemények kiegészítésre szorulnak. Úgy gondolom azonban, hogy a rendőrségnek elég ideje volt eddig arra, hogy ezeket a lépéseket megtegye" - mondta a védő.

A hírportál kitért arra: sikkasztás és csalás miatt is nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), mert az egyik áldozat, Takács József iskolaigazgató állítólag több olyan készpénzes kifizetést talált - összesen több millió forint értékben -, amelyek kiadási bizonylata hiányzott. A hvg.hu úgy tudja, hogy a többi között ezekről akarták Demét elszámoltatni a gyilkosság napján.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában 2009. január 7-én megölték az intézmény igazgatóját és helyettesét. A gyilkosság után a rendőrség két embert vett őrizetbe: a bűncselekmény során megsérült gondnokot, K. Tamást és a tanintézmény gazdasági igazgatóját, Deme Gábort, aki a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának tagja volt, ám azóta lemondott tisztségéről. (A gyilkosságról és Deme védekezéséről részletesen itt olvashat.)