A Jobbik nem fogadja el bizonyítékként az RTL hangfelvételeit

Vágólapra másolva!
Az RTL Híradóban Novák Előd nem tudott véleményt mondani a Rihó-ügyről, és nem fogadta el bizonyítékként az RTL hangfelvételeit. A Jobbik alelnöke azt mondta, hogy nem vállalhat felelősséget a párt valamennyi tagjáért.
Vágólapra másolva!

A Jobbik nem tud véleményt mondani a Rihó-ügyről, mert semmilyen bizonyítékot nem láttak - ezt mondta Novák Előd Jobbik-alelnök kedden az RTL Híradónak. Bizonyítékként az RTL Híradó által hétfőn közzétett hangfelvételeket sem tudják elfogadni, amely szerint Rihó Krisztiánnak, a Jobbik bicskei elnökének köze van a Magyarok Nyilaihoz.

Novák hozzátette: "ha Rihó Krisztián ilyen ügyben közreműködött volna, akkor lebukás esetén a betyárbecsület alapján ő maga lemondana a tagságáról, hiszen nyilvánvalóan ezt a Jobbikkal nem lehet összemosni, még ha egy tagja is követte el".

Novák Előd azt mondta az RTL Híradónak, hogy a hétfőn közzétett hangfelvételeket sem tudják elfogadni, főleg úgy, hogy azokat nem a hatóság mutatta be. A Jobbik alelnöke szerint a pártnak tízezer tagja van, és nem vállalhatnak mindenkiért felelősséget.

Az RTL Híradó hétfőn mutatta be az a hangfelvételt, amely azt bizonyíthatja, hogy Rihó Krisztiánnak, a Jobbik bicskei elnökének köze van a Magyarok Nyilaihoz. Rihó szerepéről az azóta már előzetesbe került barátja beszélt Benkő Györgynek, aki a titkos felvételt készítette.

Az ügyészség szerint a bicskei Jobbik elnöke még tavaly márciusban 50 darab éles lőszert szerzett be a csoportnak. A férfit hétfő délelőtt hallgatták ki. Rihó Krisztián a Jobbik Fejér megyei elnökének azt mondta, hogy soha sem volt köze a csoporthoz. A lőszerek beszerzéséről viszont már az RTL Híradó birtokába jutott hangfelvételeken is szót ejtenek a gyanúsítottak.

A Budaházy György vezette csoport egyik tagja a hangfelvétel alapján Rihó Krisztiánt azzal kereste meg, hogy lőszerre lenne szüksége. A férfi állítólag teljesítette a megrendelést és ötven darab 9 mm-es lőszert adott át a megrendelőnek tavaly áprilisban, közvetlenül azelőtt, hogy megtámadták volna Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő adonyi házát.

A hangfelvétel szerint a csoport korábban egy távcsöves puskát is akart a Jobbik bicskei elnökétől vásárolni, de ez végül meghiúsult, mert Budaházy György sokallta az árat. Rihó Krisztián a Bicskei Jobbik elnöke, jelenleg pedig az egyik Fejér megyei jobbikos képviselőjelölt kampányfőnöke. A bicskei Jobbik szervezetének nincs külön irodája, az RTL Híradó információi szerint egy borozó a központjuk.