Lépcsőházban akarták megverni Lendvai Ildikót Budaházyék egy tanú szerint

Vágólapra másolva!
Lendvai Ildikó is a terrorizmussal gyanúsított Hunnia-mozgalom célpontja volt - állítja a csoportra terhelő hangfelvételeket nyilvánosságra hozó Benkő György, aki szerint Budaházy György és társai több más ismert politikust is meg akartak támadni. A csoport ellen bizonyítékokkal szolgáló férfi szerint Lendvait végül azért nem verték meg, mert túl kockázatos lett volna.
Vágólapra másolva!

Lendvai Ildikót, az MSZP elnökét is bántalmazni akarta a Budaházy Györgyhöz kötődő Hunnia Mozgalom - állította a Magyar Nemzetnek Benkő György, aki korábban a csoport terrorizmus gyanújával letartóztatott tagjaira terhelő hangfelvételeket hozott nyilvánosságra. A százhalombattai vállalkozó úgy tudja, hogy a Budaházy-csoport más ismert politikusok megtámadását is tervezte - írja a lap.

Az ügyben terrorizmus és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt jelenleg 17 ember ellen folyik eljárás, Budaházy Györggyel együtt 11 ember van előzetes letartóztatásban. A csoport ellen bizonyítékokat szolgáltató Benkő György korábban hónapokon keresztül állt kapcsolatban az egyik gyanúsítottal, S. Józseffel, és kocsijában rögzítette a vele folytatott beszélgetéseket (erről itt olvashat részletesen).

Benkő szerint az egyik ilyen beszélgetés során, tavaly februárban említette neki S. József, hogy Lendvai ellen is támadást terveznek. A tanú szerint a politikust egy belvárosi lépcsőházban bántalmazta volna a csoport, de végül letettek a támadás tervéről, mert azt túl kockázatosnak tartották.

Az ügyészség jelenleg azzal gyanúsítja Budaházyt, hogy 2007 elején Hunnia Mozgalom nevű csoportot hozott létre azzal a céllal, hogy az országgyűlési képviselők elleni támadásokkal befolyásolják a parlamenti döntéseket. A gyanú szerint a csoport Budaházy utasítására 2007 decemberében Molotov-koktélos támadásokat hajtott végre Hiller István oktatási miniszter és Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetőjének háza ellen. A csoportot gyanúsítják a Szilvásy György korábbi titkosszolgálati miniszter háza elleni támadással is.