Nyomoz a rendőrség a miskolci paneltűz miatt

Vágólapra másolva!
A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást indított a 2009-es miskolci paneltűz ügyében. A hvg.hu információi szerint a tűzoltók elfeledkeztek a tűzesetben meghalt édesanyáról és két gyermekéről.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen tettes ellen közveszélyokozás minősített esetében nyomoz a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a tavaly augusztusi, három halálos áldozatot követelő miskolci paneltűz ügyében - mondta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-nek.

Az eljárás jelenleg is tart, két hónappal meghosszabbították a határidőt, még szakértői iratokat várnak az ügyben. A nyomozás folyamatban van, annak lezárultáig további részleteket nem közöl a rendőrség - mondta Soltész Bálint annak kapcsán, hogy a hvg.hu információi szerint a miskolci tűzoltók elfeledkeztek a tűzesetben életüket vesztett édesanyáról és két gyermekéről.

Az internetes oldal egy tűzoltósági belső jelentésre hivatkozva azt írta: az oltás elején egy tűzoltó ugyan bekopogott a család lakásának ajtaján, de mivel nem jött válasz, tovább ment. Csak a később érkező csapat rúgta be az ajtót, és oltotta el a lakásban tomboló tüzet, de abba a szobába, ahol a haldokló családtagok voltak, ők sem mentek be. Később, csak fél óra múlva, a Kazincbarcikáról érkező, a miskolciakat váltó tűzoltók hozták ki a gyermekeket és az édesanyát.

A miskolci paneltűzként ismert ügy tűzvizsgálata során elkövetett szabálytalanságok miatt Káli Sándor, Miskolc szocialista polgármestere csütörtökön jelentette be, hogy a miskolci közgyűlés megrovásban részesíti a város tűzoltóparancsnokát. Arról pedig az érintettnek kell határoznia a döntés ismeretében, hogy kezdeményez-e belső vizsgálatot a városi tűzoltó-parancsnokságon, saját beosztottjai körében.

A tűz tavaly augusztus 15-én keletkezett a miskolci Középszer utcában, egy lakóházban. Füstmérgezésben a helyszínen életét vesztette egy 39 éves asszony és 13 éves fia, később a kórházban meghalt a nő 16 éves lánya is. A paneltűzről szóló cikkeinket az [origo] tematikus címkeoldalán összegyűjtve is megtalálja.