Egy szomszédos család gyilkolhatott Porcsalmán

Vágólapra másolva!
A rendőrség egy család hat tagját vette őrizetbe, akiket a csütörtöki porcsalmáni gyilkossággal gyanúsítanak. A támadásban egy férfi meghalt, felesége és lánya súlyosan megsérültek. A két család egymás szomszédjai voltak, egy korábbi sérelem állhat a támadás mögött.
Vágólapra másolva!

Hat embert vett őrizetbe a csütörtökre virradó éjszaka a Porcsalmán elkövetett emberöléssel kapcsolatban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Fülöp Gergely szóvivő.

Csütörtökre virradó éjjel késekkel, baltával támadtak rá egy családra a lakásában Porcsalmán. Megölték a 34 éves családfőt, feleségét és 13 éves lányát súlyosan megsebesítették.

A nyomozás eddigi adatai alapján előre kitervelt akcióról van szó. A rendőrség megalapozott gyanúja szerint a 43 éves férfi, 29 éves felesége, 16-17 éves fiai, 15 éves lánya és 23 éves sógora közösen tervelték ki, hogy egy korábbi sérelem miatt elégtételt vesznek a tőlük néhány háznyira lakó családon. Némi alkoholból bátorságot merítettek, baltát, késeket, szerszámokat ragadtak, és éjszaka rátörtek a szomszédaikra.

A 34 éves családfőt olyan súlyosan bántalmazták, hogy a helyszínen életét vesztette, feleségét és 13 éves lányát kórházba szállították, csak egy 16 éves fiúnak sikerült elmenekülnie a támadók elől. A gyilkosságot az áldozat tízéves fia is végignézte, de őt nem bántották a támadók.

A feltételezett elkövetőket a rendőrök még csütörtök éjjel előállították. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság több emberen elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanújával folytatja a nyomozást, délután valamennyi gyanúsítottat őrizetbe vették. A házkutatás során lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt, majd elrejtett eszközöket, melyeket most szakértők vizsgálnak.