Feljelentést tettek állatvédők egy bulldogtenyésztő ellen

Vágólapra másolva!
Kilenc rossz állapotban lévő angol bulldogot szabadítottak ki egy Pest megyei kutyatelepről állatvédők, akik feljelentést tettek a kutyák gazdája ellen. Az állatvédők szerint a kutyák egynégyzetméteres, "fűtetlen lyukakba" voltak bezsúfolva, egyikük el is pusztult.
Vágólapra másolva!

Állatkínzás miatt tett feljelentést a Noé Állatotthon Alapítvány egy Pest megyei településen leleplezett angol bulldogokat szaporító telep ügyében. A civil szervezet pénteken közölte: "az állatok elképzelhetetlen bűzben, a saját vizeletükben és ürülékükben éltek, legtöbbjük teljes elszeparáltságban egy négyzetméternyi, fűtetlen lyukakban".

Az akció során kilenc angol bulldogot sikerült kimenteni. A súlyos állapotban lévő kutyák közül egy elpusztult.

A Noé Állatotthon Alapítvány munkatársai közölték, hogy naponta találkoznak hasonló esetekkel. Ezek az állatok, elhanyagolva, kizsákmányolva tengődnek, egész életük kölyök kutyák "gyártásából" áll - mondták az állatvédők, akik szerint a gazdák úgy gondolnak az állatokra, hogy azok nem élőlények, hanem "forintosítható bevételi források".

Szintén a Noé állatotthonjába szállítottak kutyákat egy XVII. kerületi telekről vasárnap, ahol a gyanú szerint kutyaviadalokat szerveztek korábban. A rendőrség összesen 14 embert állított elő, köztük két külföldi állampolgárt. A helyszínen készített riportunkat itt olvashatja.