Magasabbra építik a Margit hidat

Vágólapra másolva!
Megemelik és magasabbra helyezik a Margit hidat a pesti felső rakpart fölött, így a jövőben nem szorulnak be a nagyobb járművek az átkelő alá. A hidat először egy speciális szerkezettel megemelik, majd egy 20 centiméternyi betonszerkezet beépítésével megmagasítják ezt a részt. A forgalomkorlátozással is járó munkák pénteken este kezdődnek.
Vágólapra másolva!

Pénteken kezdik meg azokat a munkálatokat, amelyekkel magasabbra helyezik a felújítás alatt álló Margit híd egy részét. A Margit híd pályaszintje a felújítás során 20 centiméterrel magasabbra kerül. Ezért a pesti felső rakpart feletti, a mederhídtól független parti híd szerkezetét is meg kell emelni. Így nem akadnak majd el itt a magasabb teherautók sem. A munkálatok során először a híd északi, majd a déli felét emelik fel. Aláállványozzák a híd parti nyílását, nagy teherbírású emelőkkel megemelik, majd egy 20 centiméternyi betonszerkezet beépítésével megmagasítják ezt a hídszakaszt.

A Margit híd három részből áll, a két parti nyílásból és a folyó feletti, úgynevezett mederhídból, amelyeket dilatációs hézagok választanak el egymástól. Arra pedig a munkálatok miatt már korábban is szükség volt, hogy hosszában kettévágják a hidat.

A Margit híd parti nyílásának emelése és a kísérő munkálatok idejére a pesti felső rakpartot a híd alatti részen lezárják. Péntek este 10 óra és hétfő reggel 5 óra között, majd, csütörtök este 10 óra és péntek reggel 5 óra között, valamint jövő pénteken este 10 óra és március 15-e, hétfő reggel 5 óra között a gépkocsik északi irányból a Pannónia utca, a déli irányból a Szemere és a Hegedűs Gyula utca irányába tehetnek kitérőt. A pesti alsó rakpartot viszont a munkálatok idején is használhatják az autósok.