Jogerősen tizenöt évet kapott a prostituáltat agyonverő férfi

Vágólapra másolva!
Másodfokon is 15 év fegyházbüntetést kapott az a nagykanizsai férfi, aki még 2007-ben agyonvert egy prostituáltat. A bűncselekményt úgy próbálta álcázni, hogy a lány holttestét a vonatsínekre fektette. Az ítélet jogerős.
Vágólapra másolva!

Jogerősen tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki brutálisan agyonvert egy 18 éves prostituáltat Nagykanizsán, majd a nő holttestét a vasúti sínekre fektette. A bíróság csütörtöki döntésével helyben hagyta a Zala Megyei Bíróság 2009-ben hozott elsőfokú ítéletét - mondta pénteken Kovács Tamás, a Győri Ítélőtábla szóvivője.

A most 28 éves nagykanizsai férfi 2007. július 27-én gyilkolta meg a 18 éves nyírvasvári prostituáltat Nagykanizsán. A férfi a lányt a 7-es főúton vette fel, majd egy vasrúddal agyonverte, a holttestet pedig a Nagykanizsa melletti Nagyrécse vasútállomásának közelében a sínekre fektette. Ott a testen átgázolt egy gyorsvonat, a bűncselekményt ekkor fedezte fel a rendőrség. Az elsődleges orvosi vizsgálatok rögtön kiderítették, hogy nem egyszerű vonatgázolás történt, hanem a nő már halott volt, amikor a sínekre fektették.

A rendőrség feltérképezte a prostituált ügyfélkörét és így jutottak el a nagykanizsai férfiig, akiről kiderült, hogy szökésben van. A gyilkost végül, néhány héttel a bűncselekmény elkövetése után, az olaszországi Bolzanoban fogták el. A bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben találta bűnösnek és ítélte 15 éves fegyház büntetésre.

Az eljárásnak szereplője egy másik férfi is, aki a vád szerint olaszországi rejtőzködése alatt segített a szökésben lévő gyanúsítottnak. Őt első fokon felmentették a bűnpártolás bűntettének vádja alól, a Győri Ítélőtábla másodfokú ítéletében azonban bűnösnek találta és 10 hónapos börtönbüntetésre ítélte, de a büntetést két év próbaidőre felfüggesztette. Mivel az első és a másodfokú döntés ellentétes egymással, ezért ez az ítélet nem jogerős, az ügyet továbbították a Legfelsőbb Bírósághoz.