Nehezményezi a megrovást a miskolci tűzoltóparancsnok

Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy munkaügyi bírósághoz fordul a miskolci tűzoltóság, amiért a város közgyűlése megrovásban részesítette a tűzoltóparancsnokot. A tavaly augusztusi miskolci paneltűzben három ember halt meg.
Vágólapra másolva!

Felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Nógrád Megyei Főügyészséghez a miskolci tűzoltóság, mert nem tartja elfogadhatónak a miskolci paneltűz ügyében hozott másodfokú határozatot - közölte az MTI-vel pénteken a miskolci tűzoltóság.

A tűz tavaly augusztus 15-én keletkezett a miskolci Középszer utcában, egy lakóházban. Füstmérgezésben a helyszínen meghalt egy 39 éves asszony és 13 éves fia, később a kórházban meghalt a nő 16 éves lánya is.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a másodfokú tűzvizsgálati eljárás elvégzésére a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot jelölte ki. Az elsőfokú tűzvizsgálati jelentést ugyanis több érintett lakó megfellebbezte. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei által elkészített másodfokú határozatban a tűz keletkezési okát nem tudta azonosítani.

A miskolci paneltűz során elkövetett szabálytalanságok miatt Káli Sándor, Miskolc szocialista polgármestere csütörtökön jelentette be, hogy a miskolci közgyűlés megrovásban részesíti a város tűzoltóparancsnokát. A polgármester közölte: az ügy teljes lezárása akkor történik meg, amikor a tűzeset miatt indított rendőrségi vizsgálat befejeződik.

A tűzoltóság parancsnoka az MTI-nek azt mondta: a felülvizsgálati kérelem elbírása után döntik, el hogy a miskolci közgyűlés döntése miatt munkaügyi bírósághoz fordul-e. A tűzoltóparancsnok közleményében az írja: megdöbbenti a tűzoltóságot, hogy a tragikus végkifejlet első számú felelőseként állítják be azokat az embereket, akik segíteni érkeztek a helyszínre, és kimerülésig tették a dolgukat.