Üvöltöző Hagyóról beszélt az egykori BKV-vezér

Vágólapra másolva!
Üvöltve terrorizálta az embereket Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyettes - állította a Hír Tv-nek adott interjújában Balogh Zsolt egykori megbízott BKV-vezérigazgató, aki Hagyónak átadott tízmilliókról, a BKV-vel szerződött cégeknek járó pénzből lecsípett összegekről beszélt részletesen a napokban. Balogh szerint megfélemlítették, és üvöltve parancsoltak rá akkor is, amikor nem akarta beadni a pályázatát a BKV-vezérigazgatói posztra.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet után a Hír Tv-nek is interjút adott Balogh Zsolt, a BKV korábbi vezérigazgató-helyettese és megbízott vezérigazgatója, aki 2008 áprilisától szeptember 1-ig irányította a közlekedési társaságot, és aki a gyanúsítottak között van a BKV-ügyben. A csatornának Balogh azt mondta, azért szólal meg, mert "nincs mit vesztenem, csak a becsületemet". "Minden éjszaka, ha kimentem pisilni, kinéztem a kapura, mert tudtam, hogy értem fognak jönni (a rendőrök - a szerk.)" - fogalmazott.

A Magyar Nemzet szombati számában megjelent interjújában Balogh részletesen beszélt arról, hogy rendszeresen utasításokat kapott Hagyó Miklós korábbi szocialista főpolgármester-helyettestől és embereitől, akinek egy alkalommal állítása szerint egy Nokia-dobozban kellett átadnia 15 millió forintot. Azt állította, összesen 70 millió forintról tud, amely különböző utakon a szocialista politikushoz vándorolt. Az interjúról részletesen korábbi cikkünkben olvashat.

A Hír Tv-nek Balogh arról is beszélt, hogy Hagyónak azért nem mondott ellent, mert gyáva volt, és tartott tőle. "Leírhatatlan módon bírta terrorizálni az embereket, üvöltött" - állította. Azt mondta, örült, amikor betöltötték a BKV-vezérigazgatói posztot - addig neki kellett irányítania a közlekedési céget megbízott vezérigazgatóként -, addig ugyanis szinte minden nap kapott valamilyen feladatot. Vagy Hagyó hívatta be magához, vagy H. Évával, a politikus egykori szóvivőjével - aki szintén gyanúsított a BKV-ügyben - kellett napi kapcsolatot tartania - mondta.

Balogh arról is beszélt, hogy amikor kiírták a pályázatot a vezérigazgatói posztra, nem vonulhatott háttérbe. "Üvöltve közlik velem, hogy be kell adnom a pályázatot" - mondta, hozzátéve, hogy tudta, nem alkalmas a posztra, hiszen csak főiskolai diplomája van, a BKV-vezérnek ugyanakkor egyetemi végzettséggel kell rendelkeznie.

"Felcsillant a remény, hogy kiszállhatok" - fogalmazott. Ekkor azonban a városházára hívták "rapportra", ahol "üvöltöttek velem". Balogh úgy emlékezett, hogy háromszor mondott ellent, ekkor azonban Hagyó már "annyira üvöltött", hogy H. Éva is rászólt. Ezután át kellett vinnie az anyagát Mesterházy Ernőnek, Demszky Gábor főpolgármester korábbi tanácsadójának. Mesterházyt felbujtóként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség.

A korábbi megbízott vezérigazgatót a Hír Tv riportere megkérdezte, hogy tudott-e arról, hogy a Hagyónak juttatott pénzek akár tovább is vándorolhatnak. Balogh azt felelte, hallott arról, hogy pártoknak is mehetett az összegekből - de erről csak a "zuhanyhíradóból" lehetett értesülni, mert nem mondták el neki, mit csináltak a pénzzel -, de "igyekeztem a lehető legkevesebbet tudni".

A kérdésre, hogy tudja-e bizonyítani állításait, azt mondta, bízik benne, hogy kiderül az igazság a bíróságon, és "állok a szembesítés elé". Azt állította, a cégeknek adott megbízásokból lecsípett pénzekből nem részesült, nem volt ilyen igénye, szeretett volna nyugodtan aludni.

Hagyó Miklós szombaton nyilatkozatban valótlan rágalmaknak nevezte Balogh állításait. Vasárnap délelőtt pedig felfüggesztette tagságát az MSZP-ben és lemondott a párt XII. kerületi elnöki posztjáról is. Ezt Nyakó István, az MSZP szóvivője jelentette be, aki szerint Hagyó "nem kívánja nehezíteni az MSZP helyzetét a kampány alatt, tehernek érezte magát a kialakult helyzet miatt".

A BKV-ügyről szóló összes cikkünket itt találja.