Bombariadó miatt kiürítették a Hungexpót

Vágólapra másolva!
Idő előtt zárt be a nemzetközi Utazás szakkiállítás, mert a Hungexpo területét bombariadó miatt ki kellett üríteni. Mintegy 15 ezer embernek kellett elhagynia a pavilont.
Vágólapra másolva!

Bombafenyegetés miatt kiürítették a nemzetközi Utazás szakkiállításnak is helyet adó Hungexpo területét a rendőrök - közölte a BRFK. A rendőrséggel vasárnap délután telefonon közölte egy férfi, hogy a Hungexpo területén bomba fog robbanni, a hívás a rendőrség segélyhívójára érkezett. A fenyegetés miatt délután fél három körül kezdték kiüríteni a területet, ahonnan az MTI szerint mintegy 15 ezer embernek kellett távoznia. A Készenléti Rendőrség munkatársai nem találtak robbanószerkezetet.

Vécsei Mihály, a Hungexpo Zrt. sajtófőnöke szerint csak a bombariadó akadályozta meg, hogy az egy időben tartott hét szakkiállítás - az Utazás kiállítás mellett további hat kisebb rendezvény - látogatóinak száma meghaladja a rekordot jelentő 60 ezret. Szombaton rekord számú látogatót regisztráltak, aznap 22 ezren keresték fel a kiállítást.

A bombariadó miatt - miután idő előtt be kellett zárnia a Hungexpónak - a cég úgy döntött, hogy az idén az általuk rendezett kiállítások bármelyikére érvényes a március 7-ei, vasárnapi belépőjegy. A belépő mellé kapott nyereményszelvények sorsolását a bombariadó miatt nem tartották meg, azt - közjegyző jelenlétében - a jövő héten rendezik meg. A nyereményekről a nyerteseket írásban tájékoztatják, az eredményt közzéteszik a Hungexpo honlapján.

Az idén március 4-én nyílt meg az Utazás kiállítás. A turisztikai kiállítással egy időben további hat kiállítást - Budapest Boat Show nemzetközi hajókiállítás, Karaván Szalon lakókocsi- és lakóautó-bemutató, Golf Expo, Karát Ékszer Sziget, Európai Leader Expo, III. PORT.hu Bringaexpo - tartottak a budapesti vásárközpontban.