Bűnszervezetet sejtenek a pesti heroinfogások mögött

Vágólapra másolva!
Az NNI szerint nem kizárt, hogy egy nemzetközi bűnszervezet állhat azok mögött a drogszállítmányok mögött, amelyeket tavaly novemberben, illetve idén februárban foglaltak le a rendőrök Budapesten. Az ügyben több vietnami és egy szerb férfit vettek őrizetbe, akiknél a különböző akciók során összesen 9 kilogramm heroint találtak.
Vágólapra másolva!

Feltehetően egy droggal foglalkozó, nemzetközi bűnszervezetre bukkantak a rendőrök két, különálló rajtaütéskor Budapesten. Az ügyről hétfőn számolt be a Nemzeti Nyomozó Iroda. A gyanúsítottak között több vietnami, illetve egy szerb állampolgár is van. A rendőrök még február 21-én este fogtak el két kőbányai helyszínen egy-egy vietnamit, akiknél 5 kilogramm heroint találtak.

A terrorelhárítók kommandósaival még aznap este lecsaptak egy másik X. kerületi lakásra, ahol elfogtak egy szerb férfit, akitől feltehetően a drog származott. A házkutatásokkor 200 gramm heroin és 100 gramm marihuána, valamint 10 millió forint készpénz került elő. Mindhárom elfogott külföldi előzetesbe került.

Az ügy az NNI szerint vélhetően összefügg egy 2009. november 22-én, Kispesten történt esettel. Akkor egy vietnami étterem előtt parkoló autóban négy vietnamit fogtak el, összesen négy kilogramm heroinnal. A két ügyben összesen 9 kilogramm heroint foglaltak le, amelynek piaci értéke akár 100 millió forintot is elérhette. Az NNI azt gyanítja, hogy szervezett bűnözői csoportról van szó.