A lánya nevére íratta budai ingatlanjait Hagyó a Hvg.hu szerint

Vágólapra másolva!
Pár napja lánya nevére íratta két budapesti ingatlanját a BKV-botrányokban érintett Hagyó Miklós - írja a Hvg.hu. A volt főpolgármester-helyettesre terhelő vallomást tett az ügy több gyanúsítottja, de a választások végéig képviselői mentelmi jog illeti meg.
Vágólapra másolva!

Lányának ajándékozta két budapesti ingatlanját Hagyó Miklós, a földhivatali dokumentumok szerint március 5-én, azaz múlt hét pénteken - állítja a Hvg.hu. A szóban forgó ingatlanok Hagyó vagyonnyilatkozatában is szerepelnek, mindkettő a XII. kerületben, a Rege úton található. A földhivatali széljegy szerint a két ingatlan már Hagyó lányának nevén van, de a politikusnak még haszonélvezeti joga van.

Hagyó 2006 őszétől tavaly november közepéig Budapest főpolgármester-helyetteseként felügyelte a fővárosi cégeket, köztük a BKV-t is. Február elején az MSZP kérésére lemondott jelöltségéről és fővárosi közgyűlési mandátumáról, miután az ATV meg nem nevezett rendőrségi forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a céggel kapcsolatos nyomozások során több gyanúsított - Antal Attila korábbi BKV-vezérigazgató és Balogh Zsolt volt megbízott igazgató - is terhelő vallomást tett rá.

Balogh Zsolt az elmúlt napokban több interjúban részletesen beszélt arról, hogyan működött a BKV-nál a politikai irányítás. Balogh azt állította, Hagyó előnytelen szerződések megkötésére kényszerítette, és rajta keresztül hetvenmillió forint jutott a főpolgármester-helyetteshez. (A Balogh nyilatkozatairól szóló cikkeinket itt találja.)

Hagyó az interjú megjelentését követően azt állította, ártatlan és tisztázni fogja magát. Hétfőn arra hivatkozva, hogy nem akarja terhelni a kampányt, felfüggesztette párttagságát az MSZP-ben, ugyanakkor nem mondott le a képviselői mandátumával járó mentelmi jogtól, ami a választások végéig védi attól, hogy a nyomozó hatóság kihallgassa vagy meggyanúsítsa a BKV-ügyben.

Hagyó Miklós 2009-es vagyonnyilatkozata szerint tulajdonosa egy XII. kerületi teleknek és két lakóháznak, ezeken kívül van egy tanyája és egy szántója is Jászberényben. Az elmúlt évben eladta érdi családi házát, viszont 15 millióval csökkentette hiteltartozását (35 millióról 20 millió forintra). Bankszámláján is több van 11 millió forinttal 2008 végéhez képest (jelenleg 20 millió forint), viszont kevesebb 1900 euróval (jelenleg 2400 euró - 650 ezer forint). Visszakapott 2,5 millió forint tagi kölcsönt. Kicsivel kevesebbet keresett főpolgármester-helyettesként (756 ezer helyett 745 ezer forintot), amíg tavaly november végén nem távozott a posztról. Továbbra is megvan Trabantja, és azt nyilatkozta, havi 150 ezer forintért ad bérbe egy házat.