Vágólapra másolva!
A szociális tálca vizsgálatot indított, mert egy állampolgári bejelentés szerint a Pest megyei Tápiószecső környékén sok gyermeket az utánuk járó pénz miatt vesznek magukhoz nevelőszülők.
Vágólapra másolva!

Vizsgálatot indított a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, annak ellenére, hogy korábban kizártnak tartották azt, miszerint sok árva gyermeket azért vesznek magukhoz a nevelőszülők, hogy belőlük és az utánuk kapott árvaellátásból éljenek - írja a Népszabadság.

Az ügy azután pattant ki, hogy állampolgári bejelentés érkezett arról, miszerint a Pest megyei Tápiószecsőn és környékén a nevelőszülők az árvák után járó pénzt nem a gyerekekre, hanem magukra költik, a fiatalok embertelen körülmények között, szinte az utcán élnek, lopnak, rabolnak.

A nevelőszülők egy gyermek után minimum 76 ezer forintos támogatást kapnak, emiatt fajulhatott odáig a dolog, hogy a nevelőszülők több esetben is jövedelemforrásnak tekintik a gyerekeket. A szaktárca álláspontja szerint az ellenőrzési rendszer nem teszi lehetővé az ilyen visszaéléseket. Ennek ellenére átfogó vizsgálatot rendeltek el a témában - írja a lap.